#voluntarinspital = Mii de ore de activitati social filantropice si peste 1000 de voluntari, care in perioada iunie 2013 – februarie 2020, au donat zeci de mii de ore copiilor spitalizati (peste 90.000), familiilor acestora si oamenilor nevoiasi despre care am auzit, si pe care, in masura fondurilor disponibile, am reusit sa ii ajutam;

______________________________

91287276_890289011446612_7741292935991263232_n  RALUCA TANASE – SMUC

Preşedinte Asociaţia de Medicinǎ pentru Sanatate Publicǎ

Fondator „Voluntar în Spital”

Fondator: “La Taica Lazar -Magazin de Caritate”

Co-Initiator VOLUNTAR de Serviciu /

Rezerva Comunitara

Campania “Copii, ghete si șosete” 2019-2021 (3100   copii au primitîncălțări noi)

____________________________

7.MADALINA BOLD

BOLD MADALINA

Arhitect, Graphic Designer – Head of Creative Team (decembrie 2013 – prezent)

Membru Voluntar in echipa, din anul 2013/

_________________________________

2 thoughts on “Echipa

 1. Era dimineata zilei de 15 octombrie.Undeva pe Calea Victoriei suna alarma la telefon.Atat eu cat si sotia ne trezim ,sau cel putin incercam sa o facem,bem cafeaua si plănuiam la moduri de a-l trezi pe Eduard evitând un spectacol matinal😊 Partea buna este ca deja era obisnuit cu drumul de 400 km,cazarile de ocazie prin capitala,si trezirile de dimineata pentru a ajunge la “Dl. Doctor”:)
  M.S Currie devenise un punct de reper pt noi ….ce-i drept cred ca este un punct de reper pt toti parintii ai căror ingerasi au avut neșansa de a începe viata cu un “HOP”!.
  . Sa revin….se trezeste soricelul,ochii mari,micul dejun la pat :)….facem bagajele….setam pe Gps destinatia,si “trecem in etapa următoare”:)
  {nu scriu aceste lucruri din dorinta de a plictisi sau de a va lauda pe voi gratuit,îmi doresc ca oamenii sa vada ca intr-un sistem prost plătit ,cu carente de la management pana la resurse,exista oameni ce fac diferența….dar sa lasam laudele la sfârșit 😊 .
  . Scriu aceste rânduri pt ca ma simt dator moral sa vorbesc despre oamenii ce fac lucruri din inima fără a astepta “plicul”,persoane ce ajuta gratuit astepand doar un simplu “multumesc”….si asta intr-un sistem,ma repet, cu lacune in care ne plângem ca “spaga” e mai presus de toate….eeeee voi cat si cei de la M.C. dovediti contrariul.}
  . Si acum,sa trec direct la subiect: Suntem doi tineri din Piatra Neamt ,si asteptam cu sufletul la gură venirea pe lume a lui Eduard.Teoretic 1 iunie,practic nu a mai avut rabdare asa ca livrarea sa facut pe 31 mai…pai e mai logic sa primesti cadouri de doua zile consecutiv,cred ca asta a si fost motivul pt care Edy s-a grăbit!
  . Ca orice părinte plângi de bucurie….asa frumosi sunt cand ii vezi prima oare .Imi aduc aminte ca ieri primele mele cuvinte când l-am văzut :”Soricel era 1 noaptea si eu iti pune am Guns n’ Roses November Rain pe tel ,ca sa o lasi pe mami sa doarma,si acum nu zici nimic in apărarea ta!?:)…da…astea au fost primele mele cuvinte!
  . Dar….vesnicul DAR….ceva nu era ok….
  . Cei din spital dădeau din coate,pana urma a venit si fisa de evaluare….Trigonocefalie Metopica cu deformatie fronto-parietala…
  De aici început totul…..
  La 2 luni suferea prima operatie la M.C…trebuia sa poarte casca de remodelare craniu…ceva de genul “casca hochei” si trebuia purtata doar 23h din 24h….:)…nu a purtat-o va da-ti seama
  La 8 luni a 2 a operatie la M.C…..mai precis 12 februarie 2015….a fost un 14 februarie de neuitat:)…la terapie intensiva ,in jur aparate a căror sunete nu le vom uita prea curând…si liniste…era o liniste a durerii!Nu aveam curajul sa ridic ochii de la copilul meu.Sotia plecase in salon iar eu tocmai ce preluasem tura de la ea…..e greu de uitat acea liniste din jur.
  In fine….iar acum,dupa această”scurtă” prezentare a faptelor ,vreau sa trec in registrul aprecierilor!
  . Ajung la spital,undeva la 8 dimineata,dupa prima operatie….vine spre mine un domn zâmbind,modest,dar a cărui oboseala se citea pe chip…” vine Doctorul” spune sotia.
  . Dr. Sorin Tarnoveanu….avea un calm in voce,o modestie mai rar întâlnita la un medic .Ce este drept ca am citit despre el pe internet dar când l-am cunoscut am rămas uimit….Vorbea simplu,încet,avea răbdare pt orice întrebare indiferent de cat de prosteasca ar fi părut….El l-a operat pe cel mic si a 2 a oara….Chiar nu am cuvinte sa descriu modul cum am fost tratati di Dl. Sorin Tarnoveanu….A…sa nu uit “Spaga” iese din discutie ….Se pare ca sunt doctori ce lupta împotriva sistemului,oameni ce fac bine gratuit…asta m.a minunat!Daca ar fi sa descriu calitatea umana a acestui Doctor Sorin Tarnoveanu m-asi rezuma la titlul unei carti scrise de Dan Puric, “Omul Frumos”.
  . Pana sa intram la dansul in cabinet,zăresc intr-un colt o doamna in fata unei mese plina cu jucării…soricelul mi.a luat-o inainte cu mult!Se auzea un zgomot infernal de bormasina,dar pe mine (si nu numai )m-a fascinat calmitatea zambetului doamnei Silvia când a venit Eduard la masa.L-a asezat pe un scaunel…si credeti-ma a stat acolo…Duracell era acum captat de “altceva”….
  Se zice ca atunci când vrei sa vezi ceva mai clar e bine sa faci un pas in spate,asta am facut eu,si atunci am văzut cu se creează o alta realitate ce nu tine cont de împrejurări:
  . ~In jur parinti cu copii bolnavi,care bandajati,sonde,muncitori si sunetul asurzitor de bormasina,asistente ca fugeau de colo-colo,o miscare browniana continuă…..dar in colt Liniste,Zâmbete,….Voluntari In Spital…
  Ma inclin si salut initiativa voastră…..Dna. Silvia aveti un suflet mare….aveti puterea sa aduceti zâmbete nu doar pe chipul copiilor….ci si in sufletul parintilor ce se afla acolo.
  Am tinut sa astern aici ceea ce simt in ideea ca vom invata sa apreciem oamenii de valoare din tara asta,vom invata sa credem ca încet vor apărea si schimbările…si…ca in viata invatam de la fiecare om pe care îl întâlnim.Va multumesc pentru lectia de umanitate.
  Cu respect,
  Monac Bogdan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s