Ce spun medicii despre noi

„Consider cǎ activitatea de voluntariat în spitalul “Marie S. Curie” este un lucru extrem de benefic, ea contribuind atât la alinarea suferinţei pacienţilor nostri, la un anumit plus de instruire a acestor copii, care uneori sunt nevoiţi sǎ petreacǎ o perioadǎ îndelungatǎ departe de şcoalǎ, dar şi la educaţia voluntarilor. Aceştia, intrând în contact cu suferinţa copiilor, au şansa unei mai bune înţelegeri a lumii în care trǎiesc. Totodatǎ, au posibilitatea de a face bine semenilor lor, total dezinteresat, contribuind astfel la dezvoltarea unui spirit civic atât de necesar societǎţii noastre.

Salut cu deosebitǎ bucurie apariţia şi dezvoltarea activitǎţii de voluntariat din spitalul nostru. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în aceastǎ muncǎ deloc uşoarǎ, şi îi invit pe toti cei interesaţi sǎ li se alǎture şi sǎ descopere bucuria unicǎ de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferintǎ, pe cei care au nevoie.”

Dr. Radu Spǎtaru – Director Medical, Spitalul de Urgenţǎ pentru Copii M.S.Curie.

10947189_1025149134180389_6902872216006454029_n 

“Mulţumiri,

În cei 20 de ani petrecuţi în acest Centru, am aşteptat, învǎţat şi ne-am bucurat de minunile oferite prin voluntariat. O moştenire şi impresie profundǎ ne-a lǎsat SISTER Aloysius (Sister of Mercy of Great Britain).

În mulţii ani petrecuţi printre copilaşii noştri cu handicap, Sister ne-a fost ghid şi sprijin. Pe aceşti copii, care mai de care mai bolnǎviori, i-a ajutat, învǎţat şi purtat în braţele ei protectoare.

Ne bucurǎm cǎ dupǎ dânsa au rǎmas tinerii voluntari, conduşi de D-ra Raluca Tǎnase, care, prin activitǎţile lor, îmbunǎtǎţesc şi înfrumuseţeazǎ spitalizarea micilor pacienţi.

Aşadar: veniţi şi deschideţi-ne uşa, iar noi vǎ vom mulţumi cu zâmbetele noastre.”

Conf.Univ.Dr.Liliana Pǎdure – Manager, Centrul Medical Naţional de Recuperare „N.Robanescu”.

10945609_927728023915217_161098918412588929_n

“Cunosc aceastǎ echipǎ de oameni inimoşi de câţiva ani. Le-am urmǎrit activitatea şi pot mǎrturisi cǎ fiecare întâlnire înseamnǎ bucurie pe chipul acestor copii încercaţi de suferinţǎ. Deşi totul pare o joacǎ, activitatea se desfǎşoarǎ sub atenta supraveghere a unor specialişti (psihologi, terapeuţi prin joc, dascǎli, asistenţi sociali, voluntari).

Atmosfera creatǎ este întotdeauna extrem de placutǎ, iar apropierea şi cǎldura sufleteascǎ se simt permanent. Consider cǎ aceste întâlniri sunt extrem de utile. Ele încurajeazǎ relaţiile de comunicare între copii şi adaptarea mai bunǎ la viaţa socialǎ. De aceea, îmi doresc ca aceastǎ echipǎ sǎ continue sǎ fie o prezenţǎ activǎ în mijlocul nostru, în efortul comun de a ajuta şi de a aduce o razǎ de speranţǎ în viaţa acestor copilaşi.”

Dr. Axente Mihaela ( Medic primar – Sef  Sectie, Neurologie-pediatrica, Centrul Medical Naţional de Recuperare „N.Robanescu”)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s