AJUTOR COPIILOR DIN SPITALE

VOLUNTAR IN SPITAL ADUCE CULOARE IN UNITATILE MEDICALE, IN CONTINUARE!

Ne incapatanam sa nu uitam copiii, care, mai ales acum, intr-o stare de dubla izolare, au nevoie sa fie distrasi de la boala si astfel sa raspunda pozitiv tratamentului.  Inainte ne aveau pe noi, dar noi, din pacate, nu le mai putem insenina zilele de spitalizare si nici nu le mai putem desena zambete pe fete (cel putin, pentru moment);  acum (cei norocosi) au  parintii langa ei si, daca au fost inspirati, o jucarioara luata in graba la plecare.

Concret DORIM sa trimitem/ducem/donam cat mai multor copii internati sau izolati PACHETE DE INCURAJARE ( continut: o carte de colorat marca #voluntar in spital, un set de creioane colorate, 1 sticluta dezinfectant sau servetele dezinfectante, o mascuta).

Costul unui astfel de pachet este de aprox. 30 de lei.

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA DE MEDICINA PENTRU SANATATE PUBLICA
Cod de identificare fiscala: 16729783
Cont bancar (IBAN):
RO18BRDE445SV73576234450

Daca veti alege sa contribuiti la

(1)imbunatatirea vietii copiilor BOLNAVI si la (2) tiparirea PRIMEI CARTI DE COLORAT realizata special pentru COPIII DIN SPITALE (de voluntari),

printr-o donatie in contul de mai sus, va rugam mentionati destinatia: ” pachet +carte colorat”. Multumim!

Cartea de colorat a fost deja realizata de organizatia noastra(cu sprijinul voluntarilor) si urmeaza si fie tiparita in cel mai scurt timp (luna mai 2020). Plansele de colorat au fost realizate de #voluntarinspital in perioada de autoizolare. In functie de fondurile stranse si de evolutia pandemiei/masurilor de restrictie / distantare sociala, “INCURAJARILE LA PACHET” vor fi insotite si de jocuri si/sau completate de alte activitati.

Asadar, prin acest proiect inimos (nascut in si din pandemie) ne dorim ca micii pacienti (cei care nu mai pot primi vizitele zilnice ale #voluntarinspital), sa se deconecteze din rutina spitalului, bucurandu-se de lucruri simple precum coloratul.

Acest tip de activitate non-solicitanta ii poate aduce mai aproape de cursul normal al vietii unui copil, departe de incercarile la care sunt supusi – data fiind situatia lor medicala.

Este cunoscut faptul ca cel care coloreaza isi canalizeaza energia in aceasta activitate ludica, regresiva, care ii face bine. Coloratul favorizeaza creativitatate si concentrarea, amelioreaza stresul si depresia. De-a lungul anilor, COLORATUL a fost cea mai apreciata si ceruta activitate in spitalele de copii si ne-a convins ca poate indeparta si acum, mai mult ca oricand,  starile de singuratate sau plictiseala.

CULOARE ZAMBET , LUMINA, IUBIRE, PACE,
INCURAJARE AJUTOR , FAMILIE, BUNASTARE,  BINE,
SOLIDARITATE VOLUNTARIAT , EMPATIE, BIRUINTA, ADEVAR