IN MOD CURENT, DAR MAI ALES ACUM , IN VREMURI DE GREA INCERCARE pentru lume, NE IMPLICAM SI AJUTAM ACOLO UNDE ESTE NEVOIE !

Mergem mai departe cu increderea ca vom continua sa dispunem de resurse pentru a-i ajuta pe cei care, din varii motive, au pierdut startul sau pe cei care nu au voie sa piarda startul in viata.

Puteti participa prin donatii in obiecte, bani sau produse (igiena, curatenie, alimente). Acestea sunt distribuite catre comunitatile si familiile pe care le sustinem de cativa ani prin Proiectul “Rezerva Comunitara”.

____________________________

20.09.2020 – O vizită inedită, la Tulcea 

“Am văzut drumuri care nu duc nicăieri, dar pe care oamenii locului le străbat zilnic. Am văzut podul între două coline uscate, peste care trece un tren. O infinitate de floarea soarelui si bisericile care se încăpățânează să reziste singure în câmpiile de pelin sălbatec si de piatră. Toate mă duc spre orizontul care, pe cat de plat, pe atât de răscolitor de suflete îmi pare. În adancul nopților se aud încă scârțâiturile corăbiilor care acostează la poalele cetății ruinate. Acolo, eu sunt mai aproape de Dumnezeu”.

Text de Răzvan Voiculescu
🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩
ℹ Așa cum am promis, la început de septembrie 2020, am mers in Tulcea si am lăsat cu bucurie si emoție donațiile făcute de dumneavoastră. La Baza Arheologica de la (L)Ibida, acolo am mers. Am dus lucruri foarte bune, care vor fi de ajutor taberei, (studentilor, indrumatorilor, profesorilor) .
Mulțumim pentru colaborare Distinșilor Arheologi Mihaela Iacob si Dorel Paraschiv. Revenim curând la Tulcea, pentru ca vom relua această campanie!Va mulțumim pentru întreaga susținere! #hailataicalazar si intră în #cerculfaptelorbune pentru
#rezervacomunitara by #voluntardeserviciu

This slideshow requires JavaScript.

16.09.2020 – O mamă disperată ne scrie …

Ne scrie că nu se ajunge cu banii si că nu a reusit sa cumpere decât câteva caiete dictando pentru noul an școlar . Ne-am mobilizat si am trimis la Buftea- Ilfov, repede, 3 ghiozdane echipate. 

Așadar, adăugăm pe lista bucuriilor si aceste zambete sincere, care au fost posibile cu ajutorul dumneavoastră, cei ce ne susțineți!❤

20200917_151708

15.09.2020 – Pe drumurile țării 

Avem mereu câte ceva în mașină pentru orice eventualitate😁
Pe domnișoara am intalnit-o într-o benzinărie.. la LUDUȘ, cerșea pe la prânz, după ce fusese la deschiderea scolii. A primit mai mult decât a cerut 🙂, nu bani ci rechizite și un kit de socializare pe care il dăm copiilor din spitale, dar de care se poate folosi orice copil (dezinfectant, mască reutilizabila, creioane colorate, carte de colorat ). Așadar, cu adevărat, dăm binele pe care il faceți… mai departe! Zile frumoase să aveți! 

IMG_20200916_001828_699

14.09.2020 – Când primești pozele 😁 Din păcate,  Galațiul este departe … slavă Domnului că am putut trimite totul prin curier! 

Mulțumim din suflet Doamnei Colea Madalina, care a reușit să-și mobilizeze prietenii extraordinar…astfel încât au schimbat începutul de an școlar pentru 2 copii (unul bolnav – baiatul, care face tratament la București), crescuți cu greu, in Galați – Tecuci, de o mamă singură.
Ne înclinăm, ca de fiecare dată, in fața celor care fac minuni.. pentru cei mici! 
Săptămâna minunată sa aveți!

20200914_095330

13.09.2020 – Copiii și poveștile lor… în care, uneori, noi avem rolul de  “Zâna cea bună”

Noi am surprins, recunoastem…. si momentul de dupa…cel in care, cu nerabdare,cei 6 copii, scotocesc fericiți prin ghiozdane.😁 Mulțumim. Împreună e totul altfel. E mai bine . ❤

20200911_224101

12.09.2020 – Când am primit 24 de ghiozdane gata echipate… am si plecat cu ele in Baragan. 

20200911_223543

03.09.2020 Copiii Fam.David

La Teleorman, undeva adânc în câmp, am avut sentimentul ….utilității. Am simțit că picasem cumva, în curte, la fix, ca un răspuns al unor rugăciuni fierbinți.
Laptop, adidași noi, ghiozdane complet echipate cu rechizite, alimente, detergent, papuci și privirile pline de recunoștință ale unor copii ce abia încep “să înțeleagă” și să spere. Datorită nouă, împreună.

20200904_200635

20200904_20013829 August 2020

Un nou transport cu aproximativ 4 tone de ajutoare (haine, mobilier, pampers) a plecat astăzi  catre Calarasi. Suntem recunoscatori donatorilor nostri.

 

🙏📚🇹🇩🔆

This slideshow requires JavaScript.

cropped-taica-lazar_poster_v6-01.jpg

August 2020 – Dotare Tabara Tulcea

În Cadrul Proiectului REZERVA COMUNITARĂ, organizăm în perioada 19 – 31 august 2020, o nouă activitate de suport comunitar: ne-am propus să donăm obiecte de uz comun unei tabere studențești din Jud.Tulcea. Aici , studenti, masteranzi, doctoranzi, specialisti, voluntari, fac practică si cercetare aducându-și fiecare, contributia la dezvoltarea istoriei si învățământului românești.

This slideshow requires JavaScript.

Dacă doriți sa vă alăturați initiativei noastre, iată ce puteti dona, stiind ca mergem pe principiul “Puțin și bun”:
• Pilote, perne, lenjerii de pat, pături, fețe de masă sau prosoape, noi sau duse OBLIGATORIU la curățătorie (vă rugăm sa păstrați bonul). Prosoapele trebuie sa fie noi. / • Veselă si articole de bucătărie noi sau bine spalate si igienizate, impachetate frumos in cutii. Va rugam sa nu aduceți obiecte ciobite sau descompletate. Nu sigilați cutiile, pentru a putea fi verificate de noi. / • Mușama , bucăți de minim 2 m. / • Obiecte de iluminat, cateva veioze. / • Chiar si preșuri sau covoare mai mici, evident, curățate profesional. / • Vopsea pentru lemn, culori: albastru lipovenesc, alb, rosu; Sunt de ajutor si accesoriile necesare pentru vopsit.
• Produse de curatenie cu valabilitate minim 1 an.

➡️Toate lucrurile vor fi aduse La Taica Lazar MAGAZIN de Caritate, Str.Bibescu Voda ,nr.18 , sector 4, București in timpul programului (Luni – Vineri 12- 20);
➡️Va rugăm să sortati cu atenție produsele pe care doriți să le aduceți pentru că, in cazul acestei actiuni, fiind vorba de obiecte voluminoase, vom fi obligați să refuzăm ceea ce nu corespunde.
➡️Ca de obicei, nu ne-am propus să strangem cantități mari de lucruri, așa că vom fi recunoscători si daca aduceți doar o pernă, cu condiția sa fie curățată intr-un loc specializat.
➡️ Obiectele pot fi trimise si prin curier. Nu prin poștă, pentru ca nu garantăm ca ajungem sa le ridicam la timp 😑;

Va mulțumesc de pe acum de ajutor !🙏
Vă promit ca o sa vă placă acest proiect ! 😊❤

ℹÎmpreună , La Taica Lazar MAGAZIN de Caritate: REPURTARE , REUTILIZARE, RECICLARE!
#hailataicalazar #cerculfaptelorbune #charityshop

cropped-taica-lazar_poster_v6-01.jpg

Update iulie 2020 = Donarea obiectelor colectate in cadrul Magazinului de Caritate

In luna iulie, cu ajutorul Asociatiei Comunitatea Milei, care s-a ocupat de distribuirea obiectelor colectate de noi in cadrul Proiectului Magazinul de Caritate, am trimis catre  familiile din Com.Manastirea si Ostrov, doua transporturi de ajutoare (~5 tone). De asemenea, au ajuns la aceasta asociatie si obiecte de mobilier care vor fi folosite pentru amenajarea unui centru comunitar. Asociatia cu care colaboram, are in grija pestre 300 de familii afectate de saracie. Am ajutat aceasta asociatie si in iarna lui 2019, cand , impreuna cu sustinatorii nostri, am incaltat 200 de copii din satele Chiselet, Chirnogi, Manastirea, Dorobantu, prin proiectul “Copii, ghete si sosete”.  Toti acesti copii au primit jucarii, ghete si sosete noi, potrivite cu nevoile lor. Dorim sa repetam aceasta activitate si in toamna anului 2020.

Pentru suport in acest proiect , ne puteti scrie aici: donez@lataicalazar.ro.

Multumim tuturor celor care aleg sa sustina activitatile noastre.

Detaliile organizatiei noastre pentru cei ce doresc sa ofere sprijin financiar ca firme sau persoane fizice:

Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica, persoana juridica non-profit organizată în baza legii române, înregistrată in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor cu numărul 80-5/448532, cod unic de înregistrare fiscala: 16729783, infiintata prin Hotararea NR.90/PJ/ 05.08.2004 pronuntata de Judecatoria Grefa Judecătoriei Sector 5, Bucureşti, cont IBAN:

Ron: RO 18 BRDE445SV73576234450 – deschis la BRD – Groupe Société Générale, Bd.Ion Mihalache, nr.45, Sector 1, Bucuresti.

Multumim,
Echipa “Voluntar de Serviciu / Voluntar in Spital”

suport@voluntardeserviciu.ro sau amspcharity@gmail.com

Daca doriti sa trimiteti direct alimente, produse igiena, produse curatenie, va rugam sa o faceti prin curier.  Ajutoarele pot fi trimise la sediul nostru:

La Taica Lazar Magazin de Caritate – Str.Bibescu -Voda, nr.18, Sector 4, Bucuresti.

One thought on “Contribuie prin Rezerva COMUNITARA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s