20.09.2020/

De ziua Bucurestiului, prin BUNĂVOINȚA MINUNATEI Alexandra Rautoiu, am pus la cale următoarele evenimente caritabile dedicate proiectului “Clubul Doamnelor și Domnilor de la Taica Lazăr” – HUB COMUNITAR, în București.
Avem nadejde ca vom putea înfăptui ce ne-am propus si ne vom putea întâlni (așa cum am discutat cu unii dintre dumneavoastră… in repetate rânduri) și in alte ocazii, informale, in perimetrul magazinului.
Mulțumim, Alexandra! MULTUMIM, că ai ales să te alături, cu bucurie proiectelor noastre!

hailataicalazar #voluntardeserviciu #cerculfaptelorbune

01.09.2020 – “LUMEA LUI DAVID” – EXPOZITIE PICTURA

David a găsit loc de expoziție, la noi, in cadrul Hub-ului Comunitar.

În perioada 1 -15 septembrie 2020, veți gasi in cadrul magazinului de caritate, 15 din lucrarile sale. ℹAcestea au o donatie recomandata (intre 25 si 170 lei).

Cine doreste un astfel de tablou, va trebui sa faca donația direct in contul mamei sale (RO27RZBR0000060016073195, Buzoianu Adriana – RaiffeisenBank).

Vom achizitiona si noi un tablou si vom încerca, pe cat se poate să il ajutăm să continue ( in cele ce are nevoie pentru aceasta).

Asadar, in luna septembrie, va asteptăm alături de noi si mai ALES, ALĂTURI DE DAVID.

___________________________________________

19 AUGUST 2020 – Oameni despre care merita sa auzim si sa vorbim: Poetul Gheorghe Azap

Am fost distinși cu acest premiu. Suntem onorati si multumim gazdelor din Oravita! Ajutorul nostru a fost mic, dar, ne-am propus ca de acum, in măsura in care vom putea, să susținem astfel de proiecte “altfel” si minunate, dedicate OAMENILOR ce au fost si încă mai sunt.

Viaţa asta…

“Viaţa asta, mai ales deşartă, în care unii se consumă-n artă,

Uitându-şi, zilnic, rânza la aman, în timp ce alţii, iuţi ca hidrargirul,

Cu marafeţi îşi ghiftuie chimirul:

Să-i toace-n vreun sejur de pandişpan.

Viaţa asta-ntreagă: netto, brutto,

Cu tot tacâmul,

Doamne, n-am umplut-o;

De fapt, am pus într-însa mai nimic:

Vreo poezică, niscai sticle goale,

Pesmeţi, trăscău, iluzii, angarale,

Tranchilizante, ceapă, tiriplic…

Viaţa asta,-n dor de şugubine,

M-a scărmănat în chip şi fel pre mine,

Buşindu-mă adesea-n vreun podmol,

însă am fost, la rândul meu, în stare

Să-mi readun tendoanele-n picioare

Şi, oţărât, din smârcuri să mă scol.

Viaţa asta, dreasă-n elegie,

Ursită fost-a silnică şi mie,

Chit că să-i fac hatâruri m-am zbătut.

Ci, tam-nisam, oricât mi-ar da de furcă,

Dacă ar fi posibil pot să jur că

M-aş strofoca s-o iau de la-nceput.”

_____________________________________________________

18 AUGUST 2020 – Noutati la Hub-ul Comunitar de la Taica LAZAR Magazin de Caritate , proiect al Asociatiei de Medicina pentru Sanatate Publica

SCRIITORUL FLORIN HORVATH SI POETA DINA HORVATH AU AVUT DRAGOSTEA SI BUNAVOINTA DE A VENI ALATURI DE #arhitectiibinelui ce se afla in #cerculfaptelorbune LA TAICA LAZAR – MAGAZIN DE CARITATE. Doamna Dina Horvath a trimis, de la Zalau, o serie de lucruri deosebite pentru magazinul de caritate iar Scriitorul Florin Horvath si-a donat ,,cunoasterea’’ pe care a strans-o in frumoasele Sale scrieri. Prin darurile cu care a fost inzestrat, Maestrul –Scriitor , Pastrator de Taine, Florin Horvath, ne ,,INNOBILEAZA’’, prin aceste carti-monument si ne inalta la DEMNITATEA si RESPONSABILITATEA pe care o avem ca NEAM in aceasta PATRIE a Mosilor si Stra-Mosilor nostri care isi doresc un POPOR VERTICAL, cu coloana dreapta, bine infipta in PAMANTUL ACESTA BINECUVANTAT si cu varful in CERUL CEL DE SUS! De aceea ” Cine vrea să se desavarseasca/mantuiasca cu intrebarea să călătorească!” În viața, fiecare avem momente de” intersectie”, momente esențiale de viață când trebuie să luăm DECIZII. Momente in care simțim greaua povară și frumosul dar dat de Dumnezeu la Creație: LIBERTATEA! Atunci ne pierdem, ne e frică, de nou, de necunoaștere, de despărțirea de ceilalți, de singurătate, de ce va urma. Atunci ne deosebim unii de alții: o parte ne încredem in propria Rațiune și Simțire, o altă parte punem întrebări Duhovnicilor/Maeștrilor/Oamenilor Imbunatatiti. In SCRISUL lui FLORIN HORVATH veti gasi multe RASPUNSURI la intrebari, veti gasi UNELTELE cu care veti lucra in ARHEOLOGIA SACRA a Neamului nostru romanesc, veti interactiona cu INAINTASII NOSTRI si veti fi partasi cu ei la refacerea UNITATII ACTUALE, veti creste in desavarsirea personala dar fara a deveni MANDRII sau EGOCENTRISTI. Incepand din data de 19 august 2020 veti gasi LA TAICA LAZAR – MAGAZIN DE CARITATE, un loc dedicat- FLORIN HORVATH cu urmatoarele titluri:1. UN TEMPLIER LA SARMIZEGETUSA, Ed. Delta III, Bucuresti, 20082. ULTIMUL FESTIN, Ed. Caiete Silvane, Zalau, 20113. COROANA CELOR 7 MARI MAESTRI, Ed. Ordo AB Chao, Zalau, 20124. VECERNIE LA AMIAZA, Ed. Ordo AB Chao, Zalau, 20135. UMBRELE NEVAZUTULUI, Ed. Ordo AB Chao, Zalau, 20156. DE LA ZALMOXIS LA SARMIZEGETUSA, Ed. Ordo AB Chao, Zalau, 20167. CUPA DESTINULUI, Ed. Ordo AB Chao, Zalau, 20178. NASTEREA DACIEI, Ed. Caiete Silvane, Zalau, 2019;#hailataicalazar #cerculfaptelorbune #cerculfaptelorbune#hubcomunitar

_________________________________________________________________________

10 AUGUST 2020 – Oameni despre care merita sa auzim

Dragi prieteni,

V-am tot vorbit in ultima vreme despre dimensiunea de HUB COMUNITAR a PROIECTULUI “TAICA LAZAR MAGAZIN DE CARITATE”, o zona pe care ne-am dorit sa o dezvotam inca de la infiintare, in 2017 {credem cu tarie ca AJUTORUL (dat) imbraca multe forme};Va reamintim ca in trecut, pe langa activitatile curente de implicare sociala, am avut la sediul nostru si evenimente care ne-au adus tuturor multa bucurie; De exemplu: o expozitie de port traditional romanesc, o expozitie de pictura, concerte de muzica bizantina, muzica folk sau coruri de copii. Pastram nota si directia (mai ales acum, cand spatiul generos ne-o permite) si va invitam in luna august la o EXPOZITIE DE SCULPTURA A ARTISTULUI CONSTANTIN SINESCU. Despre lucrarile dansului, va dezvaluim doar ca…. despre unele s-a spus ca aduc spre opera Marelui Constantin Brancusi. Va oferim astfel un nou motiv sa treceti pe la noi, La Taica Lazar, locul in care ADUCEM OAMENI SI PROIECTE IMPREUNA. Vom respecta masurile recomandate de autoritati pentru spatiile inchise. Lucrarile pot fi vazute in zona de BIBLIOTECA a magazinului, in perioada 10 -31 august 2020. Programul nostru este Luni –Vineri – 12-20 / Sambata 9-19, cu mentiunea ca magazinul de caritate este inchis in data de 15 august 2020. Pentru achizitionarea operelor, trebuie sa contactati direct artistul pe website-ul acestuia.