92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

Voluntar în Spital a devenit VOLUNTAR DE SERVICIU! Aplică începând cu 15 februarie 2021!


Te invităm să ni te alături. Nu suntem niciodată suficient de mulţi pentru câte situații delicate intâmpinăm zilnic.
Recrutǎm periodic Voluntari de Serviciu (fie ei viitori medici, profesori, studenti, elevi, pensionari plini de energie sau pur si simplu persoane dispuse să se implice activ in comunitate, care dispun de puțin timp liber, putere de muncă, stăpânire de sine, prezență plăcută si creativitate).
Crezul Nostru: Credem cu tărie că VOLUNTARII noştri pot aduce îmbunătăţiri reale în vieţile copiilor, familiilor şi comunităților din Bucureşti si alte județe, in slujba carora ne-am pus.
„Voluntar în Serviciu” in Magazinul de Caritate La Taica Lazăr – Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică
– primii 3 paşi:
Pasul I : Înainte de a completa formularul de înscriere, te rugăm să te opreşti câteva minute şi sǎ răspunzi următoarelor întrebǎri:
• Ai împlinit vârsta de 15 ani?
• Îţi poți asuma un program de voluntariat regulat, ideal de la 4 la 6 ore pe sǎptǎmânǎ? Nota: In cadrul organizatiei noastre se pot efectua maxim 4 ore de voluntariat pe zi, minim 16 ore pe luna?
• Îţi poţi lua angajamentul participǎrii într-un stagiu de voluntariat [de minim 6 luni/ minim 70 de ore] într-o instituţie comunitară/ publicǎ?
• Poţi pune la dispoziţia noastrǎ minim 2 recomandǎri [scrise] (de la un profesor si/ sau un (fost) angajator, evident…. = recomandarile trebuie sa vina de la persoane diferite 🙂 ]
• Poţi pune la dispoziţia noastrǎ o adeverinţǎ medicalǎ? Adeverinţa medicalǎ trebuie eliberatǎ de medicul de familie şi trebuie sǎ ateste cǎ eşti: clinic şi psihic sǎnǎtos, apt pentru voluntariat. Anume: adeverinta trebuie să menționeze că persoana voluntară nu are restricții medicale menite să o împiedice în desfășurarea unor activități fizice sau mentale (exemplu: boli cronice, grade de handicap, diferite afecțiuni care pot genera restricții etc.).
• Inca de pe acum te informam ca vei desfasura activitati voluntare intr-un mediu deosebit dar, uneori solicitant.
• Ai acordul scris al pǎrinţilor pentru desfǎşurarea de activitǎţi de voluntariat într-un spatiu deschis, centru comunitar? Acordul pǎrinţilor este obligatoriu în cazul voluntarilor minori.
• Poţi pune la dispoziţia noastrǎ cazierul judiciar si un certificat de INTEGRITATE COMPORTAMENTALA? Certificatul de integritate comportamentală este valabil 6 luni de la data eliberării și poate fi obținut de persoanele fizice în aceleaşi condiţii stabilite pentru obținerea certificatului de cazier judiciar. Pentru intrarea in programul de voluntariat, ambele documente sunt obligatorii.
• Poţi respecta clauzele de confidentialitate, rigorile şi regulile de conduitǎ specifice programului nostru precum si normele in vigore privind combaterea pandemiei?
• Poţi participa la sesiunile de orientare şi instruire?
Pasul II: Ai ai rǎspuns afirmativ intrebǎrilor de mai sus? Ai decis să aplici pentru a deveni membru în echipa noastrǎ? Atunci, te rugăm să completezi formularul de înscriere de mai sus.
Pasul III: Trimite formularul de înscriere (completat) impreuna cu CV-UL si scrisoarea de intentie (maxim o pagina – va rugam sa transmiteti informatii relevante pentru activitatea ce urmeaza sa o desfasurati), la urmǎtoarea adresǎ: donez@lataicalazar.ro cu menţiunea „Vreau sǎ devin Voluntar de Serviciu LTL/AMSP ” .
Ce mai trebuie sǎ ştii:
• Cererile de înscriere sunt procesate în ordinea în care acestea sunt primite. Vom rǎspunde cererii tale în maxim 30 -45 de zile. Imediat dupǎ ce vom putea verifica recomandǎrile, vei fi contactat pentru un interviu la sediul nostru din Str.BibescuVodănr.18, sector 4, București. În acel moment vom discuta despre „jobul” care ţi se potriveşte mai bine. Tot la interviu îţi vom comunica:
• dacǎ AI/corespunzi profilului nostru de voluntar,
• când putem începe colaborarea (organizaţia noastrǎ nu este obligatǎ să furnizeze o destinaţie de plasare, nici aplicantul nu este obligat să accepte poziţia oferitǎ).
• La interviu te rugǎm sǎ prezinţi urmǎtoarele documente: copie act identitate, C.V., Scrisoare de intenţie.
• După accept vor trebui aduse si: 2 poze tip buletin, Adeverinţa medicalǎ, , Cazierul Judiciar, Cazier de Integritate Comportamentala, Recomandarile scrise şi dovada studiilor efectuate precum si o lista a situatiilor care pot fi considerare limitatoare in/pentru desfasurarea/ inceperea activitatii (de ex: frica de a întâlni beneficiarii sau o sensibilitate si empatie crescute);
• Atenţie! Toate poziţiile de pe aceastǎ paginǎ se bazeazǎ pe voluntariat, nefiind salarizate!
• Primim cereri de inscriere (pe e-mail) ORICAND, la telefon va rugam sunati in timpul programului de lucru obisnuit (12-18);
• Voluntarii care nu vor incheia stagiul de voluntariat (minim 70 de ore) nu vor primi adeverinta de voluntariat;
• PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE VOLUNTARIAT sunt necesare desfasurarea a minim 100 de ore de voluntariat in institutia noastra [datorita specificului activitatii de voluntariat vizat] si prezentarea unui portofoliu de lucru- raport activitate.
Voluntarul va:
– Desfasura activitati in cadrul Magazinului de Caritate La Taica Lazăr si la nevoie se va deplasa la institutiile de ocrotire sau cultura cu care noi avem parteneriate.
– Desfasura activitati de suport emotional pentru familii – mame – apartinatori sau grupuri de suport (in cazul psihologilor acreditati);
– Desfasura activitati administrative si de strangere de fonduri.
– Desfasura activitati de promovare, scriere proiecte, editare, etc… in functie de pregatire si abilitati;

Îți mulțumim si te așteptăm in echipa noastră, draga OM BUN!

Nota: VA RUGAM SA TRATATI CU SERIOZITATE IMPLICAREA IN ACEST PROIECT (neprezentarea la interviu, lipsa punctualitatii, etc… nu sunt calitati care sa contureze profilul voluntarului de serviciu).

Nota: DACA NU V-AM CONTACTAT IN 30 DE ZILE DE LA DATA TRIMITERII APLICATIEI, VA RUGAM SA NE CONTACTATI. MULTUMIM PENTRU INTELEGERE;

===============================

De reținut:

Unul din programele permanente ale Asociatiei de Medicina pentru Sanatate Publica este #VOLUNTARINSPITAL; Din cauza Pandemiei generată de coronavirus, programul a fost sistat in luna februarie 2020. Asociatia de Medicina pentru se Publica a continuat să ofere sprijin pacientilor si spitalului M.S.Curie prin prioectele:

1. Alături de Mamele internate in Spital

2. Aducem culoare in unitățile medicale

3. Raftul cu Carti – biblioteca de spital

4. Rezerva Comunitara

5. Campionii strang randurile, implementat impreuna cu Asociatia Junior sport, primăvara 2020 – donare de echipamente medicale;

6. Copii , ghete si șosete- proiect social prin care sunt încălțați si primesc daruri copii internati pe termen lung (oncologie, hemodializa, nefrologie);

Asa cum am mentionat, unele activitati de suport (complementare serviciilor medicale) ACORDATE COPIILOR aflati in spitale (socializare/cinema/terapie prin joc/terapie ocupationala/ajutor material) au trebuit sistate. In perioada 2013-2020, asociatia noastra a fost sprijin pentru peste 90.000 de copii pacienti ai Centrul de Recuperare N.Robanescu si ai Spitalului de Urgență pentru Copii M.S.Curie. Speram la vremuri mai bune care vor permite reluarea acestor frumoase initiative.

Foarte important:

NU DESFASURAM VOLUNTARIAT MEDICAL!!!

Pentru voluntariat medical, va rugam sa va adresati Directiilor de Sanatate Publica sau Spitalelor. Va multumim !

92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

Anunț februarie 2020:

În contextul Pandemiei cu CORONAVIRUS activitatea zilnica de voluntariat in spitale este sistata din luna februarie 2020. Nu cunoastem data reluarii activitatii (efective) la marginea patului de spital. Dar, daca va intereseaza lucrul cu copiii in spitale, dupa pandemie, va rugam sa parcurgeti materialul urmator. Daca mai apoi doriti sa deveniti #voluntarinspital, puteti trimite o scrisoare de intentie, un CV si formularul de inscriere la adresa amspcharity@gmail.com; Imediat ce trece pandemia, va vom contacta! Multumim!

92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

  • POVESTEA SI REGULILE #VOLUNTARINSPITAL

Ca oameni de bine si voluntari, suntem alaturi de copiii spitalizati de peste 19 ani.

In FORMULA structurata si organizata VOLUNTAR IN SPITAL, ajutam copii, familiile acestora, spitalul (centrele medicale partenere), comunitatea, de peste 7 ani !

Aici ai: FORMULAR INSCRIERE VOLUNTAR IN SPITAL 2020 AMSP

Politica de Confidentialitate AMSP

26647843_1413223178805624_1284959309_n

Te invităm să ni te alături. Nu suntem niciodată suficient de mulţi pentru câte zâmbete dorim sǎ desenǎm pe chipurile copiilor spitalizaţi sau pentru toate proiectele pe care le avem in desfasurare; Aşadar, recrutǎm periodic voluntari (fie ei viitori medici, studenti sau pensionari plini de energie). Crezul Nostru: Credem cu tărie că VOLUNTARII noştri pot aduce îmbunătăţiri reale în vieţile copiilor, familiilor şi personalului din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S.Curie şi Centrul de Recuperare „N.Robanescu” din Bucureşti si alte spitale.

„Voluntar în Spital” – primii 3 paşi:

Pasul I : Înainte de a completa formularul de înscriere, te rugăm să te opreşti câteva minute şi sǎ răspunzi următoarelor întrebǎri:

  1. Ai împlinit vârsta de 15 ani?
  2. Îţi poți asuma un program de voluntariat regulat, ideal de la 4 la 6 ore pe sǎptǎmânǎ? Nota: In cadrul organizatiei noastre se pot efectua maxim 4 ore de voluntariat pe zi, minim 16 ore pe luna.
  3. Îţi poţi lua angajamentul participǎrii într-un stagiu de voluntariat [de minim 6 luni/ minim 100 de ore] într-o instituţie publicǎ?
  4. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ minim 2 recomandǎri [scrise] (de la un profesor si/ sau un (fost) angajator, evident…. = recomandarile trebuie sa vina de la persoane diferite 🙂 ]
  5. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ o adeverinţǎ medicalǎ? Adeverinţa medicalǎ trebuie eliberatǎ de medicul de familie şi trebuie sǎ ateste cǎ eşti: clinic şi psihic sǎnǎtos, apt pentru voluntariat în spital. Anume: adeverinta trebuie să menționeze că persoana voluntară nu are restricții medicale menite să o împiedice în desfășurarea unor activități fizice sau mentale (exemplu: boli cronice, grade de handicap, diferite
    afecțiuni care pot genera restricții etc.).
  6. Inca de pe acum te informam ca vei desfasura activitati voluntare intr-un cadru spitalicesc, cu copii avand patologie complexa internati in sectii precum: oncologie, chirurgie, nefrologie, pediatrie, ortopedie, recuperare medicala.
  7. Ai acordul scris al pǎrinţilor pentru desfǎşurarea de activitǎţi de voluntariat în spital? Acordul pǎrinţilor este obligatoriu în cazul voluntarilor minori.
  8. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ cazierul judiciar si un certificat de INTEGRITATE COMPORTAMENTALA? Certificatul de integritate comportamentală este valabil 6 luni de la data eliberării și poate fi obținut de persoanele fizice în aceleaşi condiţii stabilite pentru obținerea certificatului de cazier judiciar. Pentru intrarea in programul de voluntariat, ambele documente sunt obligatorii.
  9. Poţi respecta clauzele de confidentialitate, rigorile şi regulile de conduitǎ specifice programului nostru/spitalului?
  10. Poţi participa la sesiunile de orientare şi instruire?

Pasul II: Ai ai rǎspuns afirmativ intrebǎrilor de mai sus? Ai decis să aplici pentru a deveni membru în echipa noastrǎ? Atunci, te rugăm să completezi formularul de înscriere de mai sus.

Pasul III: Trimite formularul de înscriere (completat) impreuna cu CV-UL si scrisoarea de intentie (maxim o pagina – va rugam sa transmiteti informatii relevante pentru activitatea ce urmeaza sa o desfasurati), la urmǎtoarea adresǎ: amspcharity@gmail.com, cu menţiunea „Vreau sǎ devin Voluntar în Spital” .

Ce mai trebuie sǎ ştii:

  1. Cererile de înscriere sunt procesate în ordinea în care acestea sunt primite. Vom rǎspunde cererii tale în maxim 30 -45 de zile. Imediat dupǎ ce vom putea verifica recomandǎrile, vei fi contactat pentru un interviu la sediul nostru. În acel moment vom discuta despre „jobul” care ţi se potriveşte mai bine, dar şi locaţiile disponibile. Tot la interviu îţi vom comunica:
  • dacǎ AI/corespunzi profilului nostru de voluntar,
  • când putem începe colaborarea (organizaţia noastrǎ nu este obligatǎ să furnizeze o destinaţie de plasare, nici aplicantul nu este obligat să accepte poziţia oferitǎ).
  1. La interviu te rugǎm sǎ prezinţi urmǎtoarele documente: 2 poze tip buletin, copie act identitate, C.V., Scrisoare de intenţie, Adeverinţa medicalǎ, , Cazierul Judiciar, Cazier de Integritate Comportamentala, Recomandarile scrise şi dovada studiilor efectuate precum si o lista a situatiilor care pot fi considerare limitatoare in/pentru desfasurarea/ inceperea activitatii (de ex: frica de sange/materiale medicale sau o sensibilitate si ampatie crescute);
  2. Atenţie! Toate poziţiile de pe aceastǎ paginǎ se bazeazǎ pe voluntariat, nefiind salarizate!
  • Primim cereri de inscriere (pe e-mail) ORICAND, la telefon va rugam sunati in timpul programului de lucru obisnuit (9-17);
  • Voluntarii care nu vor incheia stagiul de voluntariat (minim 100 de ore) nu vor primi adeverinta de voluntariat;
  • PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE VOLUNTARIAT sunt necesare desfasurarea a minim 150 de ore de voluntariat in institutia noastra [datorita specificului activitatii de voluntariat vizat] si prezentarea unui portofoliu de lucru;

Voluntarul va:

– Desfasura activitati de terapie prin joc in salile de joaca din Policlinica Spitalului M.S.CURIE. #voluntarinspital

– Va desfasura activitati in cadrul Programului “Cinematograf in Spitalul M.S.Curie” #cinemainspital #cinemapentrupitici

– Desfasura activitati de grup in Centrul de Recuperare N.Robanescu

– Desfasura activitati de suport emotional pentru familii – mame – apartinatori (in cazul psihologilor acreditati);

– Desfasura activitati de joc si suport emotional la marginea patului (Spitalul M.S.Curie).

– Desfasura activitati administrative si de strangere de fonduri (ocazional).

– Desfasura activitati de promovare, scriere proiecte, editare, etc… in functie de pregatire si abilitati;

Si altele:

  • Programul “IMPREUNA PENTRU COMUNITATE”
  • Programul “COPII, GHETE si SOSETE”
  • Activitati in cadrul Magazinului Caritabil (charity shop) “LA TAICA LAZAR – MAGAZIN DE CARITATE” sau in cadrul “Clubului Doamnelor si Domnilor de La Taica Lazar” (centru de zi/socializare dedicat varstnicilor) #hailataicalazar
  • Participarea la proiectul HOSPITAL MiniCinema (sambata 9-13);
  • De acasa: fiecare persoana va face activitati in domeniul sau de competenta (promovare, scriere proiecte, design, handmade, etc);

Îţi mulţumim pentru interes şi te aşteptǎm în echipa „Voluntar în Spital” !!!

______________________________________________________

____

Ore donate de Voluntarii in Spital copiilor si parintilor din:

(1) Spitalul M.S.Curie Bucuresti

(2) Centrul National de Recuperare N.Robanescu Bucuresti

Anul Nr. Ore
2013 -2014 8850
2015 14465
2016 12.949
2017 11.765
2018 – 2019 12.259

Total

60.818

CE FACI IN VACANTA DE VARA?

92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

103 thoughts on “Devino VOLUNTAR DE SERVICIU la sediul nostru din cadrul magazinului de caritate !

  1. Felicitari pentru cel mai frumos program de voluntariat la care am participat vreodata! ❤️
    Imi doresc foarte mult sa revin, insa programul incarcat de la facultate nu imi permite deloc 😦

  2. Doresc sa devin voluntar ! mi-ar face placere sa particip la acest program, nu am experienta in domeniu, dar as face cu drag acest lucru.

  3. Buna ziua, am 55 de ani,pot deveni voluntar? Momentan locuiesc in Viena, Austria, dar din toamna acestui an intentionez sa revin in țară. Am o fiică, o nepoțică, dar doresc să ajut copiii din toată inima mea! Și mai doresc să-mi cresc nepoțica în dragoste și empatie față de semeni! Am studii superioare, am lucrat 30 de ani in resurse umane și ultimii ani intr-o instituție de învățământ! Sunt sănătoasă fizic și psihic! Am dat aceste informații sumare pentru a afla dacă vârsta de 55 de ani ar fi un impediment în a deveni voluntar?

Leave a comment