Devino „Voluntar în Spital” – Doneazǎ timp !

Suntem alaturi de copiii spitalizati de peste 4 ani !

RECRUTAM VOLUNTARI !

_DSC0118

Te invităm să ni te alături. Nu suntem niciodată suficient de mulţi pentru câte zâmbete dorim sǎ desenǎm pe chipurile copiilor spitalizaţi. Aşadar, recrutǎm periodic voluntari (fie ei viitori medici, studenti sau pensionari plini de energie).

Crezul Nostru: Credem cu tărie că VOLUNTARII noştri pot aduce îmbunătăţiri reale în vieţile copiilor, familiilor şi personalului din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S.Curie şi Centrul de Recuperare „N.Robanescu” din Bucureşti.

„Voluntar în Spital” – primii 3 paşi:

Pasul I : Înainte de a completa formularul de înscriere, te rugăm să te opreşti câteva minute şi sǎ răspunzi următoarelor întrebǎri:

 1. Ai împlinit vârsta de 15 ani?
 2. Îţi poți asuma un program de voluntariat regulat, ideal de la 4 la 6 ore pe sǎptǎmânǎ?
 3. Îţi poţi lua angajamentul participǎrii într-un stagiu de voluntariat [de minim 6 luni/ minim 120 de ore] într-o instituţie publicǎ?
 4. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ minim 2 recomandǎri [scrise] (de la un profesor si/ sau un (fost) angajator, evident…. = recomandarile trebuie sa vina de la persoane diferite 🙂 ]
 5. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ o adeverinţǎ medicalǎ? Adeverinţa medicalǎ trebuie eliberatǎ de medicul de familie şi trebuie sǎ ateste cǎ eşti: clinic şi psihic sǎnǎtos, apt pentru voluntariat în spital.
 6. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ un aviz psihologic (eliberat de un psiholog clinician sau scolar, in cazul elevilor) care sa ateste abilitatea/capacitatea pentru a desfasura activitati voluntare intr-un cadru spitalicesc, cu copii avand patologie complexa internati in sectii precum: oncologie, chirurgie, nefrologie, pediatrie, ortopedie, recuperare medicala si activitati ludice si de stimulare a abilitatilor (in spatiile de joaca amenajate in ambulatoriu de specialitate) Nota: Avizul se poate elibera pentru toate sectiile mentionate sau doar pentru una dintre componente/locatii: (1)activitati in centrul de recuperare, (2)activitati in sectiile de spital, (3)activitati in spatiile de joaca din ambulatoriul de specialitate;
 7. Ai acordul scris al pǎrinţilor pentru desfǎşurarea de activitǎţi de voluntariat în spital? Acordul pǎrinţilor este obligatoriu în cazul voluntarilor minori.
 8. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ cazierul judiciar? Cazierul judiciar trebuie prezentat de aplicanţii care au vârsta peste 18 ani.
 9. Poţi respecta clauzele de confidentialitate, rigorile şi regulile de conduitǎ specifice programului nostru/spitalului?
 10. Poţi participa la sesiunile de orientare şi instruire?

Pasul II: Ai ai rǎspuns afirmativ intrebǎrilor de mai sus? Ai decis să aplici pentru a deveni membru în echipa noastrǎ? Atunci, te rugăm să completezi formularul de înscriere: formular-de-inscriere-voluntar-in-spital-2017

Pasul III: Trimite formularul de înscriere (completat)  impreuna cu CV-UL, la urmǎtoarea adresǎ: amspcharity@gmail.com, cu menţiunea „Vreau sǎ devin Voluntar în Spital” sau prin fax, la urmatorul numar: 021.405.60.79;

Ce mai trebuie sǎ ştii:

 1. Cererile de înscriere sunt procesate în ordinea în care acestea sunt primite. Vom rǎspunde cererii tale în maxim 30 de zile. Imediat dupǎ ce vom putea verifica recomandǎrile, vei fi contactat pentru un interviu la sediul nostru. În acel moment vom discuta despre „jobul” care ţi se potriveşte mai bine, dar şi locaţiile disponibile. Tot la interviu îţi vom comunica:
 • dacǎ AI/corespunzi profilului nostru de voluntar,
 • când putem începe colaborarea (organizaţia noastrǎ nu este obligatǎ să furnizeze o destinaţie de plasare, nici aplicantul nu este obligat să accepte poziţia oferitǎ).
 1. La interviu te rugǎm sǎ prezinţi urmǎtoarele documente: 2 poze tip buletin, copie act identitate, C.V., Scrisoare de intenţie, Adeverinţa medicalǎ, Aviz Psihologic, Cazierul Judiciar, Recomandarile scrise şi dovada studiilor efectuate precum si o lista a situatiilor care pot fi considerare limitatoare in/pentru desfasurarea/ inceperea activitatii (de ex: frica de sange/materiale medicale sau o sensibilitate si ampatie crescute);
 2. Atenţie! Toate poziţiile de pe aceastǎ paginǎ se bazeazǎ pe voluntariat, nefiind salarizate!
 • Primim cereri de inscriere ORICAND.
 • Voluntarii care nu vor incheia stagiul de voluntariat (minim 100 de ore) nu vor primi adeverinta de voluntariat si/sau CERTIFICATUL DE VOLUNTARIAT (VOLUNTPASS) – PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE VOLUNTARIAT   sunt necesare desfasurarea a minim 150 de ore de voluntariat in institutia noastra [datorita specificului activitatii de voluntariat vizat].

Voluntarul va:

– Desfasura activitati de terapie prin joc in salile de joaca din Policlinica Spitalului M.S.CURIE.

– Desfasura activitati de grup in Centrul de Recuperare N.Robanescu,

– Desfasura activitati de joc si suport emotional la marginea patului (Spitalul M.S.Curie).

– Desfasura activitati administrative si de strangere de fonduri (ocazional).

– Desfasura activitati de promovare, scriere proiecte, editare, etc… in functie de pregatire si abilitati;  

Îţi mulţumim pentru interes şi te aşteptǎm în echipa „Voluntar în Spital” !!!

______________________________________________________

Nota: VA RUGAM SA TRATATI CU SERIOZITATE IMPLICAREA IN ACEST PROIECT (neprezentarea la interviu, lipsa punctualitatii, etc… nu sunt calitati care sa contureze profilul voluntarului in spital).

Nota: DACA NU V-AM CONTACTAT IN 30 DE ZILE DE LA DATA TRIMITERII APLICATIEI, VA RUGAM SA NE CONTACTATI. MULTUMIM PENTRU INTELEGERE;

______________________________________________________

CE FACI IN VACANTA DE VARA? 

Advertisements

95 thoughts on “Devino „Voluntar în Spital” – Doneazǎ timp !

 1. Buna ziua,
  Sunt interesata sa ma inscriu in acest program insa as dori mai multe detalii legate de sectiile unde se poate fac voluntariatul si ce anume presupune aceasta munca de voluntariat?
  Multumesc,
  Mirela Purice

  • Buna ziua,
   PROGRAMUL “VOLUNTAR IN SPITAL” se desfasoara in Bucuresti, Spitalul M.S.Curie si Centrul de Recuperare N.Robanescu.
   Voluntarii nostri activeaza etapizat in toate “zonele” proiectului: policlinica, patul pacientului, recuperare…etc. Va rugam sa completati formularul sau sa ne contactati prin email( amspcharity@gmail.com ), telefon (021.405.60.79), pentru mai multe detalii. Multumim!

 2. Buna seara , ma numesc Criveanu Ana-Maria Rodica si am terminat psihologia la Pitesti si masterul in domeniul clinic de curand fac o supervizare in domeniul psihopedagogiei speciale si as vrea daca se poate sa fac si voluntariat din toamna acestui an pentru ca eu lucrez ca logoped. Va multumesc ! O seara frumoasa Criveanu Rodica!

 3. Pingback: Cu noi vizita la medic este “altfel” … | Voluntar in spital

 4. Buna seara, ma numesc Ruxandra Manolescu. Sunt interesata sa ma inscriu in acest program de voluntariat si as dori sa stiu daca as putea sa lucrez alaturi de un coleg de clasa care este de aseamea interesat de voluntariatul in spital.

 5. Buna ziua. Sunt interesat de acest voluntariat si am cateva intrebari. Prima este daca pot sa ma inscriu impreuna cu cativa prieteni de ai mei si daca putem face voluntariat IMPREUNA (pe aceeasi sectie, in acelasi timp). Si a doua este daca la finalul stagiului de voluntariat se primeste o diploma care demonstreaza participarea la voluntariat. Multumesc

 6. Buna ziua, cam ce sarcini au de indeplinit voluntarii in spital? Acestia sunt repartizati pe diferite sectii? M-ar placea sa ma inscriu in program deoarece imi place sa imi petrec timpul cu copiii si sunt pasionata de medicina, insa nu stiu exact in ce consta voluntariatul.

 7. Buna ziua. Ma numesc Bojila Denisa si in prezent sunt eleva in clasa a 10-a, as dori sa ma inscriu ca si voluntar in proiectul dumneavoastra , problema este ca am un program foarte incurcat de la 11:30 pana la 17:30/18:30 si ma intrebam cum vor fi organizate cele 4/6 ore.

 8. Buna ziua sunt interesata sa devin voluntar dar am cateva intrebari. Eu sunt la liceu, in clasa a X a, si nu stiu ce dovada ar trebuit sa va prezint ca am terminat gimnaziul. Ce ar trebui sa aduc? Nu am mai facut niciodata voluntariat, asa ca nu am experienta, si nu o sa am ce pune in CV. As fi luata in considerare daca m-as prezenta la un interviu? Am inteles ca nu acceptati inscrieri intre Martie-Aprilie asa ca o sa trimit formularul de inscriere in Mai si o sa astept raspunsul dvs.

 9. Buna seara,as dori foarte tare sa devin voluntar si am completat formularul. Am 2 intrebari:1. Am 17 ani,presupun ca nu se aplica regula privind aducerea cazierului la un interviu,nu? Si 2. Scrisorile de recomandare trebuie scrise de profesori in totalitate,nu doar semnate? Astept raspunsul dumneavoastra 🙂 multumesc!

  • buna Ana.
   1. Nu ai nevoie de cazier… doar de acordul scris al parintilor (avem noi un formular special, dar il pot scrie si
   de mana acasa.)

   2. Recomandarile trebuie doar semnate.

   te asteptam.

   • Buna ziua,
    Sunt eleva in anul terminal ( din toamna ) la Specializarea Asistent de Farmacie ,la Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni ” .Visez sa ajung medic dar iubesc enorm copiii . Am o mica problema, pana pe data de 1 septembrie nu pot obtine scrisoarea de recomandare de la profesor insa pot obtine de la cineva care a lucrat cu mine 1 an de zile . Stiu ce inseamna sa imparti un zambet , sa stergi o lacrima , sa daruiesti din timpul tau si imi doresc sa ajut din toata inima . Mi-as dori sa ne cunoastem si sper sa ajung sa fac parte din echipa . Imi doresc sa invat si sa daruiesc iubire ,Si eu puteam sa fiu in situatia copilasilor parasiti de familie dar am avut noroc si tocmai de asta imi doresc foarte mult sa pot sa fiu alaturi de ei ! Sunt un copil de 22 de ani ,cu vise mari , viitor medic !

 10. Buna ziua. Am si eu cateva intrebari in legatura cu completarea formularului de inscriere:
  1. La date personale scriem si CNP-ul?
  2. La locul de Munca trec Scoala, iar la profesie “Elev”?
  3. La sectiunea: “Activitati in care va intereseaza sa va implicati:” Cum bifez de activitate ma intereseaza?
  4. Vreau sa fac cu o frecventa de o zi da(de 12 ore), doua nu, Se poate?
  5. Se poate “lucra” si noaptea?

  Multumesc!

  • BUNA:
   1. NU, NU SCRIETI CNP-UL, VETI PREZENTA O COPIE DUPA BULETIN.
   2.SCRIETI DOAR ELEV.
   3. ACTIVITATI CU BENEFICIARII
   4. HOTARAM LA INTERVIU, IN GENERAL, DORIM SA VA TINETI DE ANGAJAMENTUL CELOR 4 ORE SAPTAMANALE.
   5. NU, NU LUCRAM NOAPTEA SI NICI DUMINICA.

   NUMAI BINE.

 11. Pot aduce recomandarile dupa ce incep voluntariatul? Nu am cum sa fac rost de semnaturi daca inca sunt in vacanta.

 12. Buna ziua, la sfarsit primim o diploma sau un document care sa ateste ca am practicat ca voluntar in spital? Multumesc

 13. Daca am mai multe recomandari de la mai multe persoane , insa am mentionat doar doua dintre ele dar la una am gresit nr de telefon si as dorii sa l modific si pe cealalta as vrea sa o schimb cu o alta persoana, cum procedez ? Mentionez ca am trimis deja formularul completat.

 14. Buna ziua,am 17 ani si as dori sa devin voluntara,o sa completez un formular doar ca nu stiu cum:)) 1.trebuie sa il scriu de mana? ca am vazut ceva legat de semnatura
  2.cum fac rost de recomandari? pot ruga profesori? sau de la cine as putea?
  mai am si alte intrebari dar momentan sper sa imi raspundeti

 15. Buna ziua am si eu cateva curiozitati: in primul rand pot trimite formularul de inscriere oricand? si in al dolilea rand ce ar trebui sa scriu la ultima forma de studii absolvita daca am 17 ani si sunt la liceu,ce ar trebui sa scriu la disponibilitatea de timp a voluntariatului? ar trebui sa aleg unul dintre cele trei module si sa le scriu la disponibilitatea de timp a voluntariatului? la domenii in care detineti certificate sau licente la ce va referiti? si ce trebuie scris intr-o recomandare?

 16. Buna seara, ma numesc Borisov Karina. Imi doresc sa devin voluntar, insa am vazut ca varsta minima este de 16 ani. Ma intrebam daca m-ati putea primi avand invedere ca am 15 ani. Consider ca sunt suficient de matura si pregatita sa devin voluntar. Daca nu este posibil, o sa astept pana voi implini varsta necesara. Va multumesc anticipat. 🙂

 17. Bună ziua,
  Aș putea să particip ca voluntar din luna martie în condițiile în care primesc un feed-back pozitiv la interviu?

 18. Am și eu o întrebare. Dacă terminăm cele 100 de ore de voluntariat în mai puțin de 6 luni trebuie să continuăm până la sfârșitul perioadei menționate (minim 6 luni)?

 19. BUNA SEARA,AM SI EU O NTREBARE;AS PUTEA SA PARTICIP CA VOLUNTAR SUNT DIAGNOSTICATA CU DIABET ZAHARAT TIP 1,DEPENDENTA DE INSULINA?,IUBESC COPII IN PREZENT MA OCUP DE UN COR DE 30 DE COPII ,DAR IMI DORESC SA POT FACE MAI MULT.O SEARA FRUMOASA!

 20. Buna ziua! Am si eu o intrebate, “Voluntariat in spital” se face doar in Bucuresti? Sunt din Pitesti si as vrea sa devin si eu voluntar,darr nu stiu daca se face si la mine in oras…

 21. Buna ziua,
  In cazul in care ne dorim foarte mult sa luam parte la acest proiect, sa ajutam societatea in care traim sa sufere o schimbare si sa oferim o imbunatatire in vietile unor persoane, dar nu avem scrisorile de recomandare care ne sunt precizate, judecand faptul ca suntem minori si la o asemenea varsta este foarte greu sa procuri asa ceva sau pentru ca am activat ca voluntari in alte domenii, este neaparat necesar sa le avem? Sunt o multime de persoane competente, care ar lua parte la proiect, dar care poate au aceasta dificultate si pot spune ca este o pierdere si o risipa.

 22. Bună seara ,mă numesc Ana Maria,sunt anul 2 la asistenți medicali generalisti și aș vrea să devin voluntar dar nu merge formularul să îl completez.Aștept răspunsul dumneavoastră.Va multumesc!

 23. Buna ziua, ma numesc Valentina, am 43 ani si sunt economist. Am terminat ASE si alte scoli (Mastere, specializari, responsabil resurse umane etc). De mai multi ani lucrez pe cont propriu, si online, asa ca sunt un pic incurcata de acele recomandari. De altfel, periodic noi ( eu, sotul si baiatul meu) luam acasa 2 fetite institutionalizate sau le vizitam (ele locuiesc in Slatina) – poate asta e o carte de vizita.
  Astept un raspuns, daca pot completa formularul fara aceste recomandari.

  Multumesc!

 24. Buna seara,am aflat tarziu de programul de practica in neuropsihologie la spitalul Marie C,sant psiholog clinician(cabinet individual);as putea lucra ca psiholog voluntar astfel incat sa dobandesc experienta necesara in domeniul clinic? Va multumesc !

 25. Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, ce inseamna mai exact “2 recomandari scrise de un profesor”? Adica ambele recomdari trebuie sa provina de la acelasi profesor?
  Multumesc!

 26. Buna ziua, sunt eleva in clasa a XI-a si doresc sa urmez facultatea de medicina peste 2 ani. As dori sa voluntariez insa nu stiu daca lucrati cu spitalele din zona mea. Eu locuiesc in orasul Topoloveni, judetul Arges. Care ar fi cel mai apropiat spital la care as putea activa? Multumesc

 27. buna seara ,
  sunt interesata sa ma inscriu , doar ca inca nu am facut 16 ani ,fac in februarie , este vreo problema cu asta , ma pot inscrie sau dupa ce fac 16 ani ?

 28. Buna ziua , sunt eleva in clasa X-a la liceul tehnologic Vintila Bratianu)jud Ilfov) , profil veterinara si imi doresc foarte mult sa urmez facultataea de medicina . Vreau sa fac voluntariat in spital doar ca mi se pare cam departe . Care ar fi cel mai apropiat spital din zona mea? Multumesc !

 29. am intrebat cineva daca sant cursuri si in Pitesti
  ati raspuns curand
  va intreb daca ati promovat si in Pitesti pt ca sant interesat.
  multumesc

 30. Buna seara ! A-şi dori să ştiu dacă voluntariatul se face doar in Bucureşti. M-ar fi interest în Suceava,sunt in an terminal al unei postliceale de asistenţi medicali generalist mi-aşi fi dorit foarte mult să devin voluntar .Vă multumesc.

 31. Buna ziua ma numesc Maria am 30 de ani si am mers la un liceu cu profil it in care am facut doar 11 clase.Ce vreau sa va intreb este urmatoarele:pot face voluntariat in domeniul santatati?gen cum ar fi sa in grijes copii , batrani; tinand cont de faptul can nu am nice o specializare care sa ateste acest lucru.va multumesc .

 32. Buna seara! Sunt interesata de acest proiect minunat. Problema pe care o am este urmatoarea: nu am fost angajata pana acum nicaieri insa fac voluntariat in prezent la o revista pentru studenti. Vreau sa stiu daca in loc de recomandare de la angajator pot aduce o recomandare de la cei lacare fac acum voluntariat. Multumesc!

 33. Sunt din Falticeni. Am terminat post liceala ca asistent medical generalist. Nu am un loc de munca si as dori sa stiu daca exista un astfel de program si in suceava sau falticeni. Multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s