92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

Unul din programele permanente ale Asociatiei de Medicina pentru Sanatate Publica  este #VOLUNTARINSPITAL; se bazeaza pe SUPORTUL ACORDAT COPIILOR aflati in spitale (socializare/cinema/terapie prin joc/terapie ocupationala/ajutor material). Acestea sunt  activitati de suport, complementare serviciilor medicale.

NU DESFASURAM VOLUNTARIAT MEDICAL!!!

Pentru voluntariat medical, va rugam sa va adresati Directiilor de Sanatate Publica sau Spitalelor.  In acelasi timp, pentru a va ajuta in acest demers, daca sunteti cadre medicale si doriti sa va oferiti serviciile in aceasta situatie de urgenta, ne puteti scrie la urmatoarea adresa de email: amspcharity@gmail.com; Putem realiza o mica lista pe care o putem trimite mai departe institutiilor. Va multumim !

92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

In contextul Pandemiei cu CORONAVIRUS activitatea zilnica de voluntariat in spitale este sistata din luna februarie 2020.  Nu cunoastem data reluarii activitatii (efective) la marginea patului de spital. Dar, daca va intereseaza lucrul cu copiii in spitale, dupa pandemie, va rugam sa parcurgeti materialul urmator. Daca mai apoi doriti sa deveniti #voluntarinspital, puteti trimite o scrisoare de intentie, un CV si formularul de inscriere la adresa amspcharity@gmail.com; Imediat ce trece situatia de urgenta, va vom contacta! Multumim!

92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

 • POVESTEA SI REGULILE  #VOLUNTARINSPITAL

Ca oameni de bine si voluntari, suntem alaturi de copiii spitalizati de peste 18 ani.

In FORMULA structurata si organizata VOLUNTAR IN SPITAL, ajutam copii, familiile acestora, spitalul (centrele medicale partenere), comunitatea, de peste 7 ani !

Aici ai: FORMULAR INSCRIERE VOLUNTAR IN SPITAL 2020 AMSP

Politica de Confidentialitate AMSP

26647843_1413223178805624_1284959309_n

Te invităm să ni te alături. Nu suntem niciodată suficient de mulţi pentru câte zâmbete dorim sǎ desenǎm pe chipurile copiilor spitalizaţi sau pentru toate proiectele pe care le avem in desfasurare; Aşadar, recrutǎm periodic voluntari (fie ei viitori medici, studenti sau pensionari plini de energie). Crezul Nostru: Credem cu tărie că VOLUNTARII noştri pot aduce îmbunătăţiri reale în vieţile copiilor, familiilor şi personalului din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S.Curie şi Centrul de Recuperare „N.Robanescu” din Bucureşti si alte spitale.

„Voluntar în Spital” – primii 3 paşi:

Pasul I : Înainte de a completa formularul de înscriere, te rugăm să te opreşti câteva minute şi sǎ răspunzi următoarelor întrebǎri:

 1. Ai împlinit vârsta de 15 ani?
 2. Îţi poți asuma un program de voluntariat regulat, ideal de la 4 la 6 ore pe sǎptǎmânǎ? Nota: In cadrul organizatiei noastre se pot efectua maxim 4 ore de voluntariat pe zi, minim 16 ore pe luna.
 3. Îţi poţi lua angajamentul participǎrii într-un stagiu de voluntariat [de minim 6 luni/ minim 100 de ore] într-o instituţie publicǎ?
 4. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ minim 2 recomandǎri [scrise] (de la un profesor si/ sau un (fost) angajator, evident…. = recomandarile trebuie sa vina de la persoane diferite 🙂 ]
 5. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ o adeverinţǎ medicalǎ? Adeverinţa medicalǎ trebuie eliberatǎ de medicul de familie şi trebuie sǎ ateste cǎ eşti: clinic şi psihic sǎnǎtos, apt pentru voluntariat în spital. Anume: adeverinta trebuie să menționeze că persoana voluntară nu are restricții medicale menite să o împiedice în desfășurarea unor activități fizice sau mentale (exemplu: boli cronice, grade de handicap, diferite
  afecțiuni care pot genera restricții etc.).
 6. Inca de pe acum te informam ca vei desfasura activitati voluntare intr-un cadru spitalicesc, cu copii avand patologie complexa internati in sectii precum: oncologie, chirurgie, nefrologie, pediatrie, ortopedie, recuperare medicala.
 7. Ai acordul scris al pǎrinţilor pentru desfǎşurarea de activitǎţi de voluntariat în spital? Acordul pǎrinţilor este obligatoriu în cazul voluntarilor minori.
 8. Poţi pune la dispoziţia noastrǎ cazierul judiciar si un certificat de INTEGRITATE COMPORTAMENTALA? Certificatul de integritate comportamentală este valabil 6 luni de la data eliberării și poate fi obținut de persoanele fizice în aceleaşi condiţii stabilite pentru obținerea certificatului de cazier judiciar. Pentru intrarea in programul de voluntariat, ambele documente sunt obligatorii.
 9. Poţi respecta clauzele de confidentialitate, rigorile şi regulile de conduitǎ specifice programului nostru/spitalului?
 10. Poţi participa la sesiunile de orientare şi instruire?

Pasul II: Ai ai rǎspuns afirmativ intrebǎrilor de mai sus? Ai decis să aplici pentru a deveni membru în echipa noastrǎ? Atunci, te rugăm să completezi formularul de înscriere de mai sus.

Pasul III: Trimite formularul de înscriere (completat) impreuna cu CV-UL si scrisoarea de intentie (maxim o pagina – va rugam sa transmiteti informatii relevante pentru activitatea ce urmeaza sa o desfasurati), la urmǎtoarea adresǎ: amspcharity@gmail.com, cu menţiunea „Vreau sǎ devin Voluntar în Spital” .

Ce mai trebuie sǎ ştii:

 1. Cererile de înscriere sunt procesate în ordinea în care acestea sunt primite. Vom rǎspunde cererii tale în maxim 30 -45 de zile. Imediat dupǎ ce vom putea verifica recomandǎrile, vei fi contactat pentru un interviu la sediul nostru. În acel moment vom discuta despre „jobul” care ţi se potriveşte mai bine, dar şi locaţiile disponibile. Tot la interviu îţi vom comunica:
 • dacǎ AI/corespunzi profilului nostru de voluntar,
 • când putem începe colaborarea (organizaţia noastrǎ nu este obligatǎ să furnizeze o destinaţie de plasare, nici aplicantul nu este obligat să accepte poziţia oferitǎ).
 1. La interviu te rugǎm sǎ prezinţi urmǎtoarele documente: 2 poze tip buletin, copie act identitate, C.V., Scrisoare de intenţie, Adeverinţa medicalǎ, , Cazierul Judiciar, Cazier de Integritate Comportamentala, Recomandarile scrise şi dovada studiilor efectuate precum si o lista a situatiilor care pot fi considerare limitatoare in/pentru desfasurarea/ inceperea activitatii (de ex: frica de sange/materiale medicale sau o sensibilitate si ampatie crescute);
 2. Atenţie! Toate poziţiile de pe aceastǎ paginǎ se bazeazǎ pe voluntariat, nefiind salarizate!
 • Primim cereri de inscriere  (pe e-mail) ORICAND, la telefon va rugam sunati in timpul programului de lucru obisnuit (9-17);
 • Voluntarii care nu vor incheia stagiul de voluntariat (minim 100 de ore) nu vor primi adeverinta de voluntariat;
 • PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE VOLUNTARIAT   sunt necesare desfasurarea a minim 150 de ore de voluntariat in institutia noastra [datorita specificului activitatii de voluntariat vizat] si prezentarea unui portofoliu de lucru;

Voluntarul va:

– Desfasura activitati de terapie prin joc in salile de joaca din Policlinica Spitalului M.S.CURIE. #voluntarinspital

– Va desfasura activitati in cadrul Programului “Cinematograf in Spitalul M.S.Curie” #cinemainspital #cinemapentrupitici

– Desfasura activitati de grup in Centrul de Recuperare N.Robanescu

– Desfasura activitati de suport emotional pentru familii – mame – apartinatori (in cazul psihologilor acreditati);

– Desfasura activitati de joc si suport emotional la marginea patului (Spitalul M.S.Curie).

– Desfasura activitati administrative si de strangere de fonduri (ocazional).

– Desfasura activitati de promovare, scriere proiecte, editare, etc… in functie de pregatire si abilitati;

Si altele: 

 • Programul “IMPREUNA PENTRU COMUNITATE”  
 • Programul “COPII, GHETE si SOSETE”
 • Activitati in cadrul Magazinului Caritabil (charity shop) “LA TAICA LAZAR – MAGAZIN DE CARITATE” sau in cadrul “Clubului Doamnelor si Domnilor de La Taica Lazar” (centru de zi/socializare dedicat varstnicilor) #hailataicalazar
 • Participarea la proiectul HOSPITAL MiniCinema  (sambata 9-13);
 • De acasa: fiecare persoana va face activitati in domeniul sau de competenta (promovare, scriere proiecte, design, handmade, etc);

Îţi mulţumim pentru interes şi te aşteptǎm în echipa „Voluntar în Spital” !!!

______________________________________________________

Nota: VA RUGAM SA TRATATI CU SERIOZITATE IMPLICAREA IN ACEST PROIECT (neprezentarea la interviu, lipsa punctualitatii, etc… nu sunt calitati care sa contureze profilul voluntarului in spital).

Nota: DACA NU V-AM CONTACTAT IN 30 DE ZILE DE LA DATA TRIMITERII APLICATIEI, VA RUGAM SA NE CONTACTATI. MULTUMIM PENTRU INTELEGERE;

____

Ore donate de Voluntarii in Spital copiilor si parintilor din:

(1)   Spitalul M.S.Curie Bucuresti

(2)   Centrul National de Recuperare N.Robanescu Bucuresti

Anul Nr. Ore
2013 -2014 8850
2015 14465
2016 12.949
2017 11.765
2018 – 2019 12.259

Total

 

60.818

CE FACI IN VACANTA DE VARA? 

92581246_167834184345740_2244185979130740736_n

103 thoughts on “Devino „Voluntar în Spital” sau VOLUNTAR DE SERVICIU!

 1. Felicitari pentru cel mai frumos program de voluntariat la care am participat vreodata! ❤️
  Imi doresc foarte mult sa revin, insa programul incarcat de la facultate nu imi permite deloc 😦

 2. Doresc sa devin voluntar ! mi-ar face placere sa particip la acest program, nu am experienta in domeniu, dar as face cu drag acest lucru.

 3. Buna ziua, am 55 de ani,pot deveni voluntar? Momentan locuiesc in Viena, Austria, dar din toamna acestui an intentionez sa revin in țară. Am o fiică, o nepoțică, dar doresc să ajut copiii din toată inima mea! Și mai doresc să-mi cresc nepoțica în dragoste și empatie față de semeni! Am studii superioare, am lucrat 30 de ani in resurse umane și ultimii ani intr-o instituție de învățământ! Sunt sănătoasă fizic și psihic! Am dat aceste informații sumare pentru a afla dacă vârsta de 55 de ani ar fi un impediment în a deveni voluntar?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s